Opiskelijakortti

 Oppilaitoksesta ei anneta erillistä opiskelijakorttia, vaan sen voi saada liittymällä esimerkiksi Suomen Lukiolaisten liittoon. Lisätietoja löydät osoitteesta  https://lukio.fi/

Kelan tuet opiskelijalle

Opiskelijat voivat saada Kelasta tukea peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Kelan pikaoppaan https://www.kela.fi/opiskelijat-pikaopas avulla saat selkeän kuvan, mitkä etuudet ovat sinulle ajankohtaisia.

Koulumatkatuki

Koulumatkatukeen opiskelijalla on oikeus, jos matkapäiviä on yli 10 päivää kalenterikuukaudessa ja koulumatkan pituus on vähintään 7 km (maksuton koulutus) tai 10 km (muu kuin maksuton koulutus). Lisätietoa saa Kelan sivuilta https://www.kela.fi/koulumatkatuki.

1.8.2023 jälkeen tapahtuviin koulumatkoihin haetaan koulumatkatukea kätevästi verkkohakemuksella OmaKelasta (www.kela.fi/omakela).

OmaKelaan kirjautumista varten tarvitset joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Tuen hakeminen OmaKelassa nopeuttaa sen saamista. Saat matkalipun useimmista matkalippuja myyvistä verkkokaupoista heti, kun olet lähettänyt hakemuksen. Verkkohakemus tulee käyttöön toukokuun lopussa Kelan verkkosivuilla.

Kevään 2023 aikana Matkahuollon kausi- ja sarjaliput sekä Koulumatkatukiliput siirtyvät Reitit ja Liput –sovellukseen (https://www.matkahuolto.fi/kausi-ja-sarjaliput-muuttavat-puhelimeen).