Ylioppilastutkinto ja abit

Lukulomalla

…kirja on paras kaverisi!

Opiskele ahkerasti

…niin voit tulla luottavaisin mielin kokeisiin!

Keväällä odottaa

…ikimuistoinen juhlapäivä!

Pieksämäen lukiossa noudatettavat ylioppilastutkinnon koeaikataulut ja koulun ohjeet kokelaille julkaistaan tällä sivulla ennen tutkintokertaa.

Abeille ja vanhemmille

Jokaisella tutkintokerralla on ilmoittauduttava erikseen sen kerran kokeisiin. Seuraavat ilmoittautumisajat:

Lukion opiskelijat ilmoittautuvat tutkintoon Wilman “ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin” -lomakkeella. Uusijoita ja tutkinnon täydentäjiä pyydetään ottamaan yhteyttä koulusihteeriin, sari.susanna.ollikainen@pieksamaki.fi.

Ylioppilastutkintoon liittyvät yleiset määräykset ja koekohtaiset ohjeet löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan kotisivuilta.

KEVÄÄN 2023 TUTKINTO

• yleinen ilmoittautumisaika päättyy 26.11.2022
  • syksyn 2022 aineiden osalta ilmoittautuminen päättyy 1.12.2022.

SYKSYN 2023 TUTKINTO

• yleinen ilmoittautumisaika päättyy 25.5.2023
  • kevään 2023 aineiden osalta ilmoittautuminen päättyy 5.6.2023.

Aikaisempien kokeiden uusijat

Sellaiset kokeiden uusijat, jotka eivät ole lukion opiskelijoita voivat ilmoittautua sähköpostilla: sari.susanna.ollikainen@pieksamaki.fi Ilmoittautumisen yhteydessä tulee olla voimassa olevat osoite- ja puhelintiedot. Ilmoittautuminen varmistetaan puhelinsoitolla.

Ylen abitreenit

Ylen abitreenisivuilta löydät vanhoja YO-kokeita ja sensoreille esitettyjä kysymyksiä vastauksineen.

Hyvän vastauksen piirteet

Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta löytyy hyvän vastauksen piirteet koepäivän iltana klo 17 jälkeen.

Opiskelutaidot

Vinkkejä opiskelutaitoihin!