Kansainvälinen toiminta

Erasmus+ -ympäristökasvatusta

Tämä luku­vuo­den ai­ka­na jat­koim­me vii­me vuon­na aloit­ta­maam­me H.O.P.E. (Hel­ping Our Pla­net Earth) – han­ket­ta ja syk­syl­lä aloi­tim­me toi­sen ym­pä­ris­tö­kas­va­tuk­seen kes­kit­ty­vän Eras­mus+ -hank­keen Step (Steps to­wards eco­lo­gi­cal pla­net). Yh­teis­työ­kou­lum­me näis­sä hank­keis­sa ovat Es­pan­jas­sa, Tur­kis­sa, Ro­ma­ni­as­sa ja Kro­a­ti­as­sa.

Han­ke­työs­ken­te­ly al­koi omas­sa kou­lus­sa yh­te­nä ryh­mä­nä, jo­hon kuu­lui en­sim­mäi­sen, toi­sen ja kol­man­nen vuo­si­luo­kan opis­ke­li­joi­ta ja kan­sain­väli­syys­ryh­mä yh­dis­tyi luku­vuo­den alus­sa kou­lum­me ym­pä­ris­tö­ryh­män kans­sa. Ryh­mä ko­koon­tui vii­koit­tain te­ke­mään hank­kei­siin si­säl­ty­viä esi­tyk­siä ja teh­tä­viä.

Liik­ku­vuus­jak­sot al­koi­vat loka­kuus­sa 2022, jol­loin nel­jä opis­ke­li­jaam­me mat­kus­ti Hope -hank­keen en­sim­mäi­seen ta­paa­mi­seen Es­pan­jaan. Mar­ras­kuun alus­sa Step -hank­keen opet­ta­jat vie­rai­li­vat kou­lul­lam­me suun­nit­te­le­mas­sa hank­keen tu­le­vaa si­säl­töä. Tam­mi­kuus­sa opet­ta­jat Heta Jo­ke­la ja Mari Surk­ka osal­lis­tui­vat Step-hank­keen opet­ta­jan­kou­lu­tuk­seen Is­tan­bu­lis­sa. Hope-han­ke jat­kui taas hel­mi­kuus­sa, jol­loin mat­kal­la Tur­kis­sa oli mu­ka­na nel­jä opis­ke­li­jaa ja kak­si opet­ta­jaa. Huh­ti­kuun lo­pul­la Step-hank­keen ta­paa­mi­seen Es­pan­jas­sa osal­lis­tui kuu­si opis­ke­li­jaa ja kol­me opet­ta­jaa. Luku­vuo­si hui­pen­tui Hope -pro­jek­tin Suo­men ta­paa­mi­seen kou­lul­lam­me tou­ko­kuus­sa. Vie­rai­lul­le tuli yh­teen­sä 12 opis­ke­li­jaa ja 8 opet­ta­jaa yh­teis­työ­kou­luis­tam­me. Mu­ka­na ol­leet nuo­ret ma­joit­tui­vat omien opis­ke­li­joi­dem­me per­heis­sä.

Mo­lem­pia hank­kei­ta jat­kam­me myös tu­le­va­na luku­vuon­na. Hank­kei­den kan­sain­vä­li­se­nä koor­di­naat­to­ri­na toi­mii Mari Surk­ka, kou­lum­me opis­ke­li­ja­ryh­mää oh­jaa Pir­jo Ruot­sa­lai­nen ja hank­kei­den aihe­a­si­an­tun­ti­jana ja teh­tä­vien suun­nit­te­li­ja­na tänä luku­vuon­na on toi­mi­nut bi­o­lo­gi­an ja maan­tie­teen opet­ta­ja Heta Jo­ke­la .

Opis­ke­li­joi­den kir­joit­ta­maan blo­giin voi tu­tus­tua osoit­tees­sa: https://pi­lu­e­ras­musp­ro­jek­ti.blogs­pot.com/ ja ku­via ja tie­to­ja hank­kei­dem­me eri vai­heis­ta löy­dät ryh­mäm­me Ins­tag­ram -ti­lil­tä @eras­mus­pi­lu

Toi­min­ta­ker­to­mus 2022-2023Kesä­kuu 20233.6.2023