Taito- ja taideaineet

Arjen aherrusta ja juhlahumua!

Tai­to- ja tai­de­ai­nei­den opet­ta­ji­na ovat toi­mi­neet:
Ari Kal­lio (kuva­tai­de)
Satu Nauk­ka­ri­nen (mu­siik­ki)
Pir­jo Ruot­sa­lai­nen (lii­kun­ta)

Kuvataide

Tänä luku­vuon­na on kuva­tai­tees­sa ol­lut to­tut­tuun ta­paan pal­jon in­nok­kai­ta opis­ke­li­joi­ta. Kah­den pa­kol­li­sen kurs­sin (KU1 ja KU2) li­säk­si kaik­kia sy­ven­tä­viä ja so­vel­ta­via kurs­se­ja on voi­tu to­teut­taa luok­ka­o­pe­tuk­se­na. It­se­näi­ses­ti on kurs­se­ja suo­ri­tet­tu var­sin vä­hän.  Kuva­tai­teen lu­ki­o­dip­lo­mia ei tänä luku­vuon­na teh­ty yh­tään. Kan­sain­vä­li­sen opis­ke­li­ja­ryh­män jä­se­net pai­noi­vat it­sel­leen kan­gas­kas­se­ja vie­rai­lu­vii­kol­laan tou­ko­kuus­sa.

KU4 Tuo­li tai­de­his­to­ri­an tyy­lil­lä: ne­op­las­tis­mi (Anna Rosc­hier ja Emma Nik­ki)

KU3 Sar­ja­ku­via leh­ti­ku­vien poh­jal­ta.

KU5 Ai­hee­na ih­mi­nen.

KU2 La­vas­tus/ti­lan ra­ken­ta­mi­nen.

KU2 Opis­ke­li­jat työn tou­hus­sa

Mu­siik­ki

Lu­ki­on mu­sii­kil­li­nen toi­min­ta on ol­lut läpi vuo­den ak­tii­vis­ta. Pa­kol­lis­ten kurs­sien MU1 Int­ro – kaik­ki soi­maan ja MU2 Syke – soi­va il­mai­su li­säk­si myös va­lin­nais­kurs­se­ja on va­lit­tu mu­ka­vas­ti. MU3 Gen­re –glo­baa­li ute­li­ai­suus tuot­ti kon­ser­tin, joka esi­tet­tiin ylä­kou­lun 7.luok­ka­lai­sil­le pe 19.5. Mo­duu­lis­sa tar­kas­tel­tiin li­säk­si mu­siik­ki­kult­tuu­rei­ta maa­il­mal­ta, ja tut­kit­tiin nii­den mer­ki­tys­tä ja ar­vos­tus­ta län­si­mai­sen ih­mi­sen kan­nal­ta. Kurs­siin kuu­lui vuo­ro­vai­ku­tus kult­tuu­rin tuot­ta­ja­na tai ku­lut­ta­ja­na. Pää­dyim­me oman kon­ser­tin jär­jes­tä­mi­seen opis­ke­li­joi­den omas­ta ha­lus­ta har­joi­tel­la tu­tus­sa ym­pä­ris­tös­sä esiin­ty­mis­tä.

Kon­sert­ti Hie­kan­pään kou­lul­la 19.5.2023

Lu­cia Par­ta­har­jus­sa 13.12.2022

Liikunta

Lu­ki­os­sa pa­kol­li­sia  lii­kun­ta­kurs­se­ja on kak­si. Li­säk­si lii­kun­taa on voi­nut va­li­ta esim. pal­loi­lu­kurs­sin ja hy­vin­voin­nin mer­keis­sä. Opis­ke­li­jat ovat saa­neet suun­ni­tel­la itse lii­kun­ta­kurs­sien si­säl­tö­jä opet­ta­jan opas­tuk­sel­la, näin mo­ti­vaa­tio lii­kun­taan on ol­lut hyvä.  Lii­kun­ta­kurs­seil­la on har­ras­tet­tu lii­kun­taa moni­puo­li­ses­ti, pe­rin­tei­siä la­je­ja har­ras­ta­en mut­ta myös uu­sim­pia ku­ten pa­de­lia ja sei­nä­kii­pei­lyä ko­keil­len. Lu­ki­on lii­kun­ta­tun­nit ovat pää­a­si­as­sa Bo­lal­la ja Hie­kan­pään teko­nur­mel­la.

Pe­rin­tei­nen Po­lo­nee­si esi­te­tiin Po­lee­nin näyt­tä­möl­lä vie­raa­na oman kou­lun väki ja huol­ta­jat. Wan­hat tans­sit esi­tet­tiin We­tu­ri­to­ril­la en­sin oman kou­lun vä­el­le ja yh­dek­säs­luok­ka­lai­sil­le, ilta­e­si­tys esi­tet­tiin kak­kos­ten huol­ta­jil­le.
Tänä vuon­na lii­kun­nan lu­ki­o­dip­lo­min suo­rit­ti kak­si opis­ke­li­jaa.

Toi­min­ta­ker­to­mus 2022-2023Kesä­kuu 20233.6.2023