Vieraat kielet

Hi! Tjäna! Hallo! Salut! Privet!

KIEL­TEN TII­MI  

Luku­vuo­den 2022-2023 ai­ka­na kou­lus­sam­me opis­kel­tiin eng­lan­nin ja toi­sen ko­ti­mai­sen kie­len li­säk­si ly­hy­e­nä kie­le­nä ve­nä­jää. Anne Hon­ka­nen (ruot­si) työs­ken­te­li kol­men en­sim­mäi­sen jak­son ajan kiel­ten tii­min vah­vis­tuk­se­na. 

Uu­sien ope­tus­suun­ni­tel­mien käyt­töön­ot­toa ja kie­li­pro­fii­lien laa­ti­mis­ta jat­ket­tiin myös toi­sen vuo­si­kurs­sin opis­ke­li­joi­den kans­sa. Verk­ko-opin­toi­na opis­ke­li­jam­me suo­rit­ti­vat  es­pan­jan, sak­san ja ja­pa­nin kie­len opin­to­ja. Seu­tu­o­pis­tos­sa on li­säk­si opis­kel­tu  ko­re­an ja rans­kan kie­liä.

Säh­köi­nen yli­op­pi­las­koe jär­jes­tet­tiin kai­kis­sa vie­rais­sa kielissä. Kurs­si­ko­keet teh­tiin pää­sään­töi­ses­ti säh­köi­si­nä eri op­pi­mis­ym­pä­ris­töis­sä. 

EA 8 ja RB 6 ovat val­ta­kun­nal­li­sis­sa ope­tus­suun­ni­tel­man pe­rus­teis­sa suul­li­sen kie­li­tai­don kurs­se­ja (Puhu ja ym­mär­rä pa­rem­min). Kurs­sien päät­teek­si jär­jes­tet­tiin Ope­tus­hal­li­tuksen laa­ti­mat val­ta­kun­nal­li­set suul­li­sen kie­li­tai­don ko­keet. Opis­ke­li­jat osal­lis­tui­vat kurs­seil­le in­nol­la ja ah­ke­ra opis­ke­lu nä­kyi myös kurs­si­arvo­sa­nois­sa. Eng­lan­nin päät­tö­ko­keen suo­rit­ti 16 opis­ke­li­jaa. Ruot­sin opis­ke­li­jat opis­ke­li­vat kurs­sin­sa pie­nes­sä seit­se­män opis­ke­li­jan ryh­mäs­sä. 

Oman vä­rin­sä kiel­ten opis­ke­luun toi­vat Eras­mus+ – hank­keet Hel­ping Our Pla­net Earth (H.O.P.E) ja Steps to­wards eco­lo­gi­cal pla­net (Step), joi­hin osal­lis­tui ak­tii­vi­ses­ti 23 kou­lum­me en­sim­mäi­sen, toi­sen ja kol­man­nen vuoden opis­ke­li­jaa. Luku­vuo­den ai­ka­na to­teu­tet­tua kol­me vii­kon mit­tais­ta kou­lu­vie­rai­lua Es­pan­jaan ja Turk­kiin. Luku­vuo­den lo­pus­sa kou­lul­lam­me vie­rai­li Hope -hank­keen liik­ku­vuus­jak­sol­la kah­dek­san opet­ta­jaa ja 12 opis­ke­li­jaa yh­teis­työ­kou­luis­tam­me.  

 Bye! Hejdå! Пока!

Toi­min­ta­ker­to­mus 2022-2023Kesä­kuu 20233.6.2023