Kansainvälinen toiminta

Kurkistus kauemmaksi

Piek­sä­mäen lu­ki­os­sa kan­sain­väli­syys­kas­va­tus läh­ti ak­tii­vi­ses­ti liik­keel­le luku­vuon­na 2019-2022, mut­ta ko­ro­na­ti­lan­teen vuok­si han­ke­toi­min­ta kes­key­tyi ja pro­jek­til­le ha­et­tin vuo­si lisä­ai­kaa. Kou­lum­me on mu­ka­na opis­ke­li­joil­le suun­na­tus­sa pro­jekts­sa, Against on­li­ne sla­ve­ry.  Pro­jek­tin ta­voit­tee­na on ke­hit­tää ja to­teut­taa in­no­va­tii­vi­sia me­ne­tel­miä op­pi­mi­ses­sa ja opet­ta­mi­ses­sa, jot­ka an­ta­vat avain­tai­dot me­di­a­luku­tai­to-ope­tuk­ses­sa, kie­li­tai­dos­sa sekä tie­to- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan käy­tös­sä. Kriit­ti­nen me­di­a­luku­tai­to on uusi luku­tai­to. Ryh­mäs­sä on 13 opis­ke­li­jaa. Ku­lu­van luku­vuo­den ai­ka­na saim­me to­teu­tet­tua kaik­ki hank­keen suun­ni­tel­lut liik­ku­vuus­jak­sot. Vie­rai­lim­me part­ne­ri­kou­luis­sa Ita­li­as­sa, Por­tu­ga­lis­sa, Liet­tu­as­sa ja Ro­ma­ni­as­sa. Ku­kin vie­rai­lu oli vii­kon mit­tai­nen ja nii­hin osal­lis­tui 4-8 opis­ke­li­jaa. 

 Mari Surk­ka on koko pro­jek­tin koor­di­naat­to­ri­na ja Pir­jo Ruot­sa­lai­nen toi­mii kou­lum­me koor­di­naat­to­ri­na. 

Opis­ke­li­joi­den yllä­pi­tä­mää blo­giin voi käy­dä tu­tus­tu­mas­sa https://eras­mu­sa­gains­ton­li­nes­la­ve­ry.blogs­pot.com/?m=1

Opet­ta­jien oma kan­sain­vä­li­nen pro­jek­ti, Muil­le mail­le vie­ra­hil­le, al­koi ke­vääl­lä 2019 ja ta­voit­tee­na on pa­ran­taa opet­ta­jien kan­sain­vä­li­siä tai­to­ja. Py­rim­me ke­hit­tä­mään kan­sain­väli­syys­toi­min­taa pit­kä­jän­tei­ses­ti ja juur­rut­ta­maan sen kou­lum­me toi­min­ta­kult­tuu­riin. Ha­lu­am­me myös ke­hit­tää ope­tus­hen­ki­lö­kun­nan kie­li­tai­toa ja pro­jek­ti­o­saa­mis­ta sekä jat­ku­mo­na opis­ke­li­joi­den moni­kult­tuu­ri­suus­tai­to­ja. Mari Surk­ka toi­mii opet­ta­jien pro­jek­tin koor­di­naat­to­ri­na.

Opet­ta­jien blo­gi https://muil­le­mail­le­vie­ra­hil­le.blogs­pot.com/

Ro­ma­nia tou­ko­kuu2022

Ita­lia mar­ras-jou­lu­kuu 2021

Liet­tua huh­ti­kuu 2022

Por­tu­ga­li hel­mi­kuu 2022

Toi­min­ta­ker­to­mus 2021-2022Kesä­kuu 20224.6.2022