Laatutavoitteet ja painopistealueet
Pieksämäen lukion opetusjärjestelyt ovat monimuotoiset ja turvaavat oppilaille mahdollisuuden suorittaa lukio-opinnot 3 vuodessa. Lukion opetussuunnitelman mukaiset valtakunnalliset syventävät kurssit pyritään toteuttamaan kaikissa aineissa. Opetusryhmien koot pidetään samankokoisten lukioiden keskimääräisellä tasolla. Oppimistuloksissa pyritään vähintäänkin ylläpitämään YO-vertailuissa saavutettu taso valtakunnan keskiarvon yläpuolella. Opiskeluympäristön ja oppimisilmapiirin pitäminen itsearviotikyselyn tulosten osoittamalla hyvällä tasolla vaatii aktiivista työskentelyä myös lukuvuodella 2014-2015. Jatko-opintokelpoisuuden suhteen tavoitteena on, että 90 % ylioppilastutkinnon suorittaneista hakee samana vuonna koulutukseen.
Kolmen edellisen lukuvuoden aikana on tehty määrätietoista tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön kehittämistyötä. Pieksämäen lukion tavoitteena on luoda sellainen opiskeluympäristö missä opiskelijoilla ja opettajilla on mahdollisuus hyödyntää koulupäivän aikana sekä omia että oppilaitoksen laitteita mahdollisimman joustavasti ja monipuolisesti. Uusinta opetusteknologiaa otetaan käyttöön eri oppiaineissa pedagogisten tarpeiden mukaisesti ja ylioppilaskirjoitusten sähköistämisen edellyttämällä tavalla. Lukuvuonna 2014 – 2015 testataan OnEdu -oppimisalustan koe- ja tenttityökalua. Digitaalisia oppikirjoja ja oppimateriaaleja tullaan hyödyntämään aikaisempaa laajemmin useissa oppiaineissa. Opettajakunnan tieto- ja viestintäteknologian taitojen kehittäminen on tärkeä osa täydennyskoulutusta.




Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tullaan toteuttamaan lukuvuoden 2014-2015 aikana kaksi teemaopintopäivää opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin liittyen. Teemapäivien avulla saadaan kokemuksia oppiainerajat ylittävästä yhteistyöstä sekä voidaan perehtyä uudenlaiseen pedagogiikkaan. Kaikessa opetuksessa kiinnitetään huomiota tiedonhankintataitoihin ja tiedon kriittiseen arviointiin.
Lukiokoulutuksen opetussuunnitelma ja tuntijako tullaan uusimaan syksystä 2016 alkaen ja opetussuunnitelmatyö käynnistyy lukuvuoden 2014-2015 aikana. Opetussuunnitelmatyön käynnistäminen odottaa OKM:n ja OPH:n päätöksiä.
“Teemapäivien avulla saadaan kokemuksia oppiainerajat ylittävästä yhteistyöstä sekä voidaan perehtyä uudenlaiseen pedagogiikkaan.”