Pieksämäen lukion tutorit menestyivät koulujen aivoterveyshaasteessa

Pieksämäen lukion tutorit osallistuivat Euroopan Neurologiyhdistyksen EAN:n Aivoterveys-kouluhaasteeseen. Haasteen tarkoituksena oli saada nuoret kiinnostumaan aivojen hyvinvoinnista. Kyseinen haaste on toteutettu jo aikaisemmin Itävallassa ja se on tarkoitus toteuttaa tulevaisuudessa myös muissa Euroopan maissa.

Suomen neurologinen yhdistyksen ja Kansallisen Neurokeskuksen tukemana haaste toteutettiin tänä keväänä myös Suomessa. Haasteeseen osallistui ala- ja yläkouluikäisiä sekä toisen asteen opiskelijoita ympäri Suomea.

Projektin toteuttamiseen annettiin vapaat kädet. Pieksämäen lukion tutorit päättivät osallistua haasteeseen Tiktok -videolla, jotta mahdollisimman moni nuori tavoittaisi videon. Videossa esitellään arkisia tilanteita aivoterveyden näkökulmasta. Tutorit menestyivät kilpailussa mainiosti, sillä he voittivat toisen asteen sarjan pääpalkinnon. Palkintojenjako järjestettiin 14.5.2024 Helsingin kaupungintalolla, minne osa tutoreista lähti vastaanottamaan palkintoa.

Tutorit tulevat jatkamaan aivoterveys-kampanjaa seuraavan lukuvuoden aikana Pieksämäen lukiossa, jotta yhä useampi ymmärtäisi aivoterveydestä huolehtimisen tärkeyden.

Videon suunnitteluun ja tekemiseen osallistuivat Aino Huuhka, Jenna Kaipainen, Moona Kerälä, Vilma Kerälä, Sanna Kettunen, Ada Lähdekorpi, Kati Manninen, Iida Remes, Jasmin Räty, Viola Weissmann, Lilja Tolvanen, Emma Tschokkinen ja Maija Utriainen.